Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 
Με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα στον τοπικό τύπο της Μυτιλήνης για το ζήτημα της ελεγχόμενης στάθμευσης στη πόλη και τη μεγάλη καθυστέρηση (σχεδόν δύο χρόνια) που παρατηρείται με υπαιτιότητα του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου και της προϊσταμένης αυτού Υπηρεσίας, δηλαδή του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Βουλευτής κ. Νίκος Σηφουνάκης, δήλωσε τα εξής:
Το ζήτημα αυτό, της ελεγχόμενης στάθμευσης στη Μυτιλήνη, για το οποίο εδώ και χρόνια προσπαθούν οι εκάστοτε Δημοτικές Αρχές της πόλης, έφερα σχετικά πρόσφατα (30.10.2008) με Ερώτησή μου στη Βουλή στους συναρμόδιους Υπουργούς ΥΕΘΑ και ΥΕΝΑΝΠ. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε ότι σε ότι αφορά την αρμοδιότητα στο θέμα για το ΓΕΝ (Γεν. Επιτελείο Ναυτικού) δεν υπάρχει αντίρρηση και έχει ήδη γνωστοποιήσει την θετική του θέση στο Λιμενικό Ταμείο Λέσβου. Ο άλλος συναρμόδιος Υπουργός, ΥΕΝΑΝΠ, παρόλο που από τις 18/11/2008, στην απάντησή του με διαβεβαιώνει ότι η αρμόδια προς τούτο επιτροπή του Υπουργείου του η ΕΣΑΛ (Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων) έχει τα στοιχεία που ζήτησε απ τον Δήμο Μυτιλήνης και το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου, εν τούτοις πέρασε περίπου ένα εξάμηνο χωρίς αποτέλεσμα.
Είναι λυπηρό, ζωτικά και ώριμα πια στην επίλυση τους ζητήματα μιας πόλης, όπως το προκείμενο αλλά και το άλλο, το σοβαρότερο ίσως, με την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, που έχει να κάνει με τη χρήση του παρκινγκ και του όμορου στη ΜΑΡΙΝΑ χώρου, να μην μπορούν να ξεκολλήσουν, ή να μην υπάρχει η πολιτική βούληση για να ξεκολλήσουν. Το πιο απογοητευτικό όμως είναι ότι ούτε οι εδώ τοπικοί κρατικοί φορείς όπως η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ή το Λιμενικό Ταμείο ή ακόμη η εδρεύουσα στη Μυτιλήνη Γενική Γραμματεία του ΥΕΝΑΝΠ, ενδιαφέρονται να πιέσουν ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα.»